Skaidulinės medžiagos, dar vadinamos maistinėmis skaidulomis, yra angliavandeniai (polisacharidai), kurių žmogaus virškinimo fermentai neskaldo. Jas skaldo storosios žarnos mikroflora. Pagrindiniai maisto produktai, turintys skaidulinių medžiagų, yra daržovės, vaisiai, rupi duona, viso grūdo duonos gaminiai, makaronai, ankštinės daržovės, uogos, kviečių, avižų bei miežių sėlenose. Suaugusiesiems per parą rekomenduojama suvartoti 25–35 g. skaidulinių medžiagų, rašoma Kauno miesto poliklinikos pranešime žiniasklaidai.
Gyvensenos medicinos specialistė atsako, kuo organizmui svarbios skaidulinės medžiagos
Skaidulinės medžiagos, dar vadinamos maistinėmis skaidulomis, yra angliavandeniai (polisacharidai), kurių žmogaus virškinimo fermentai neskaldo. Jas skaldo storosios žarnos mikroflora. Pagrindiniai maisto produktai, turintys skaidulinių medžiagų, yra daržovės, vaisiai, rupi duona, viso grūdo duonos gaminiai, makaronai, ankštinės daržovės, uogos, kviečių, avižų bei miežių sėlenose. Suaugusiesiems per parą rekomenduojama suvartoti 25–35 g. skaidulinių medžiagų, rašoma Kauno miesto poliklinikos pranešime žiniasklaidai.