Apie riebalus kalbama daug ir labai prieštaringai. Jie būtini mūsų organizmui, tačiau kartu yra susiję su širdies ir kraujagyslių ligų, 2 tipo cukrinio diabeto, kai kurių lokalizacijų vėžio išsivystymu. Jie suteikia maistui gomurį lepinantį skonį ir tekstūrą, tačiau kiekvienas šios maistinės medžiagos gramas atneša dvigubai daugiau kalorijų palyginus su baltymais ar angliavandeniais. Plačiau apie riebalų poveikį mūsų organizmui pasakoja Kauno miesto poliklinikos Šilainių padalinio gyvensenos medicinos specialistė Eglė Ligmantė Minevičienė, rašoma Kauno miesto poliklinikos pranešime žiniasklaidai.
Gyvensenos medicinos specialistė papasakojo, ką reikia žinoti apie riebalus mūsų lėkštėje
Apie riebalus kalbama daug ir labai prieštaringai. Jie būtini mūsų organizmui, tačiau kartu yra susiję su širdies ir kraujagyslių ligų, 2 tipo cukrinio diabeto, kai kurių lokalizacijų vėžio išsivystymu. Jie suteikia maistui gomurį lepinantį skonį ir tekstūrą, tačiau kiekvienas šios maistinės medžiagos gramas atneša dvigubai daugiau kalorijų palyginus su baltymais ar angliavandeniais. Plačiau apie riebalų poveikį mūsų organizmui pasakoja Kauno miesto poliklinikos Šilainių padalinio gyvensenos medicinos specialistė Eglė Ligmantė Minevičienė, rašoma Kauno miesto poliklinikos pranešime žiniasklaidai.