Naujo tyrimo duomenimis, žmonių, vartojusių daug itin perdirbtų maisto produktų, šlaunyse buvo daugiau riebalų sankaupų, o tai didina kelio sąnario osteoartrito riziką. Nustatyta, kad tarpraumeninės riebalų sankaupos susidarė nepriklausomai nuo tyrimo dalyvių suvartojamų kalorijų skaičiaus ar jų fizinio aktyvumo lygio, rašo „Medical News Today“.
Itin perdirbtas maistas silpnina raumenis ir didina osteoartrito riziką
Naujo tyrimo duomenimis, žmonių, vartojusių daug itin perdirbtų maisto produktų, šlaunyse buvo daugiau riebalų sankaupų, o tai didina kelio sąnario osteoartrito riziką. Nustatyta, kad tarpraumeninės riebalų sankaupos susidarė nepriklausomai nuo tyrimo dalyvių suvartojamų kalorijų skaičiaus ar jų fizinio aktyvumo lygio, rašo „Medical News Today“.