Pristatytas pirmasis MICHELIN gido po Lietuvą leidimas.Pasaulinio pripažinimo pelnė ir Ukmergės rajone, Radiškyje, veikiantis restoranas „”Red brick”.
„MICHELIN žaliąja žvaigžde apdovanojami restoranai, pirmaujantys savo tvaria veikla – restoranai, kuriuose kulinarinė patirtis derinama su išskirtiniais ekologiniais įsipareigojimais ir kurie yra įkvėpimo šaltinis tiek aistringiems gurmanams, tiek visai svetingumo industrijai.
Už valandos kelio į šiaurę nuo sostinės, Radiškyje, įsikūręs „Farmers’ Circle“ – nuostabus atokus 700 hektarų ploto veikiantis ūkis, o jo centre – nuostabiai restauruotas senovinis tvartas, kuriame dabar įsikūręs restoranas „Red Brick“. Natūralu, kad didžioji dalis produktų yra iš paties ūkio, o likusi dalis – iš netoliese esančių ūkių. Virtuvės šefo Arnoro Ingi Bjarkasono degustacinis meniu yra modernus ir itin sezoniškas, visiškai atitinkantis tvarumo principą; po elegantiškų užkandžių patiekiami Atlanto menkė su vištienos padažu, vėliau – mėtos, šaltalankiai ir morkos – visa tai pakerės skonio receptorius. Patiekalus pristato draugiška komanda, kartais – patys virėjai, o kad galėtumėte visiškai pasimėgauti nakvyne, yra jaukūs miegamieji. MICHELIN inspektoriai nustatė, kad tai buvo labai malonus valgymas nuo pradžios iki pabaigos, kurį sustiprino bendravimas su virėjais“, – rašoma pranešime spaudai.
Iš Anykščių rajono neįvertintas nei vienas veikiantis restoranas.
The post Pasaulinio pripažinimo susilaukė Ukmergės rajone veikiantis restoranas appeared first on Anyksta.lt.