Perdirbti maisto produktai gali būti bet kokie maisto produktai, kurie yra stipriai modifikuoti, siekiant pagerinti skonį, masiškai gaminti ar pailginti vartojimo laiką. Jie skiriasi nuo tokių maisto produktų, kaip vaisiai ar daržovės, kurie dažniausiai vartojami tokie, kokie yra. Mokslininkai nustatė statistiškai reikšmingą ryšį tarp didesnio perdirbtų produktų suvartojimo ir didesnės lėtinės nemigos rizikos, rašo „Science alert“.
Tyrimai rodo, kad lėtinė nemiga gali būti susijusi su perdirbtais maisto produktais
Perdirbti maisto produktai gali būti bet kokie maisto produktai, kurie yra stipriai modifikuoti, siekiant pagerinti skonį, masiškai gaminti ar pailginti vartojimo laiką. Jie skiriasi nuo tokių maisto produktų, kaip vaisiai ar daržovės, kurie dažniausiai vartojami tokie, kokie yra. Mokslininkai nustatė statistiškai reikšmingą ryšį tarp didesnio perdirbtų produktų suvartojimo ir didesnės lėtinės nemigos rizikos, rašo „Science alert“.