Viduržemio jūros regiono dieta gali sumažinti infekcijos COVID-19 riziką?

prieš 7 mėn. 17

Per pastaruosius kelerius metus sveiką augalinį maistą, sveikus riebalus ir neskaldytus grūdus derinanti Viduržemio jūros regiono dieta tapo labai populiari. Tiesą sakant, Viduržemio jūros regiono dieta jau septynerius metus iš eilės „U.S. News & World Report“ kasmetinėje apklausoje pripažįstama geriausia dieta. Ankstesniais tyrimais nustatyta, kad laikantis Viduržemio jūros regiono dietos mažėja kraujospūdis, cholesterolio ir cukraus kiekis kraujyje, taip pat mažėja kai kurių ligų, įskaitant II tipo diabetą, nutukimą, širdies ir kraujagyslių ligas bei vėžį, rizika, rašo „Medical News Today“ (MNT).
Skaityti visą straipsnį